Vi har tidligere skrevet om Fiverr.com hvor du kan gjøre småjobber og tjene godt på det. Finn.no svarte på denne trenden med å opprette en egen markedsplass for det de definerer som «småjobber». Det betyr mindre jobber hvor du kan tjene skattefrie penger på å gjøre mindre jobber. For oss som er over snittet interessert å tjene penger så er dette veldig interessant, derfor bestemte vi oss for å prøve ut Finn.no sine småjobber i en uke. En uke hvor vi viet 100 % av vår tid til dette, for å se hvor mye penger man kan tjene.

SLIK FUNGERER FINN.NO SINE SMÅJOBBER

Det er en markedsplass for småjobber for privatpersoner.  På markedsplassen finner du jobber hvor max belønning for jobben er 6000,- kroner. Det er gratis å legge ut en småjobb men om du ønsker å «jobbe» så må du betale noen småkroner. Det koster 15,- å søke på jobber under 2000,- i belønning og 30,- for jobber over 2000. Selv om du betaler disse gebyrene så er du ikke garantert jobb. Personen som har lagt ut jobben velger selv personen de ønsker at skal ta jobben.

DETTE GJORDE VI FOR Å FÅ FLEST MULIG JOBBER:

1. Opprettet profil

Når vi opprettet vår profil så brukte vi FINN.NO-kontoen vi har hatt i 6 år. Dette skaper øyeblikkelig troverdighet blant de som legger ut jobber. I tillegg så gikk vi inn for å få et skikkelig profilbilde. I vårt tilfelle gikk vi i skogen og tok det vi kaller et friskt bilde med et ennå friskere smil. Vi valgte også å skrive en kort tekst om oss. Siden vi vet at det er en overvekt av fysiske oppgaver på Småjobber så tilpasset vi teksten deretter.

2. Scannet jobber

Vårt mål var å tjene mest mulig penger på en uke. Det betyr at vi måtte scanne etter jobber vi så som mulige og legge en plan. Vi brukte derfor helgen før på å booke så mange som mulige jobber. Vi hadde et budsjett på 500,- kroner på denne bookingen. Som du ser i teksten her så omtaler vi det som «vi», vi fant nemlig ut at det ikke var dumt å være 2 personer. Da kunne vi ta dobbelt så mange jobber, i tillegg til å ha hyggelig selskap av hverandre. På denne helgen klarte vi å booke 10 jobber den uken. Når vi booket disse jobbene så prøvde vi å tenke logistikk og økonomi. Ettersom Småjobber forsatt er ganske nytt så må man ha et relativt stort geografisk område for å få nok jobber inn. Det vi gjorde for å gjøre dette økonomisk mulig var å prøve å booke flere jobber innen samme område, samme dag. I tillegg så prøvde vi å booke oppdrag hvor tilhenger var nødvendig på en og samme dag, da sparte vi penger på leie.

3. Fulgte flittig med på jobber hele tiden

I mellom jobbene så sjekket vi etter nye jobber hele tiden. Dette ga svært gode resultater, da folk er gira på å få unnagjort jobbene relativt raskt.

4. Fornøyde kunder

Som med alle nettbaserte markedsplasser så er det viktig med fornøyde kunder om du skal tjene penger. Derfor lønner seg å ALLID etterlate kunden med et godt inntrykk. Vi hadde noen kunder som hadde noen feil de påpekte, da rettet vi opp med en gang. Vi kan ikke understreke viktigheten av dette!

Så hvor mye tjente vi på Finn.no sine småjobber?

Vi gir aldri på akkurat nøyaktig tall på hvor mye vi tjener men vi tjente like mye som enkelte gjør på en måned. Riktignok så jobbet vi skikkelig hardt for å få det til. Har man familieliv og dagjobb så er dette kanskje ikke mulig, men om du f.eks tar 2 jobber i uken så vil du merke det på ditt budsjett.