Småjobber

shutterstock_215924530Småjobber eller mikrojobber er blitt en egen nisje på nett. I Norge har til og med den største aktøren på markedet Finn.no startet en egen tjeneste hvor man kan legge ut og påta seg småjobber. Internasjonalt har dette vært et fenomen lenge, men da gjerne for digitale tjenester. Eksempler på slike sider er Fiverr.com, Freelancer.com og Flippa.com. En annen norsk tjeneste er Mikrojobb.no, dette er praksis en kloning av Fiverr.com. Finn.no sin tjeneste derimot er veldig allsidig, hvor du finner alle slags mulige jobber.

Kan man tjene penger på slike nettsider?

Det er definitivt mulig å tjene gode penger på slike tjenester. På de internasjonale sidene så kan det være vanskelig å få en skikkelig inntekt da man ofte konkurrerer med folk fra lavkostland som India, Sri Lanka og Pakistan. Det er forsatt mulig å tjene gode penger på disse sidene, men da må du fokusere på en tjeneste eller produkt som du skiller deg ut med. Du kan lese mer om hvordan du kan tjene penger på Fiverr her.

På Finn.no er det mulig å tjene veldig gode penger. Spesielt om du bor i områder rundt storbyene. Her er det egentlig dine evner og vilje som bestemmer hvor mye penger du kommer til å tjene. Vi har også testet Finn.no sine småjobber, hvordan det gikk kan du lese her.

Tips som kan gjøre deg mer attraktiv

Du er ikke alene om å lete etter jobber på Fiverr, Freelancer.com eller på Finn.no. For å bli en attraktiv person å «ansette» så må du ha gode tilbakemeldinger. Dette får du ved å yte ekstra service på de første jobbene og ikke være vanskelig. Svelg heller en kamel eller to i starten slik at du kan hanke inn flere jobber på sikt. Når du har fått gjort dine første jobber, sørg for at personen som ansatte deg legger inn en god tilbakemelding på deg. Vi har laget en egen guide til hvordan du kan få gode tilbakemeldinger på nett, les den her.

Vi anbefaler også å bruke et ekte bilde av deg selv. Dette bygger troverdighet og trygghet, noe som er svært viktig får veldig mange om de skal slippe en person inn i hjemmet eller hagen for den del.

Avtal betaling på forhånd og hvordan den skal gjøres

På de store nettstedene som Fiverr.com og Freelancer.com er det integrert et betalingssystem som sikrer begge parter. På Finn.no er du mer avhengig av å stole på personen som du gjør en avtale med. For å unngå ubehageligheter så anbefaler vi at du tar intiativ til å avtale dette før du gjør en jobb. Selv om man kan stole på de aller fleste mennesker så finnes det alltid noen som ikke er like redelige.