Gåing er noe av det mest kreative man kan gjøre, og når man skal tjene penger må man være kreativ. Så derfor kan det være veldig innbringene rent økonomisk å gå tur med hunden sin (Det skal sies at gründeren i et stort firma som produserer hundebur fikk ideen til sine unike hundebur mens han gikk tur med hunden sin).

Først et godt tips fra oss; Det kan bli ensformig å bare gå de samme turene hele tiden. For å variere kan du ta bilen og reise til andre områder enn der du vanligvis går. Kjør en halvtime og få nye turmuligheter. Kjøp et bur til hunden til å ha i bilen slik at hunden er godt og riktig sikret på turen, sele til hunden anbefales ikke. I bilen kan du ta med deg godbiter og drikke til hunden slik at den har noe å se frem til når turen er unnagjort.

Dette er nok et spørsmål som veldig mange med hunder har spurt seg. Man føler seg jo som en skikkelig «freskis» der man går ute uansett vær med sine firbente venner. Faktisk så er det en del hundeiere som omtrent går rundt som haner etter å ha plukket ut hunden sin ut av hundeburet før de setter kursen inn mot skogen. Det er jo egentlig ikke rart, rent logisk så burde de som går tur med hunder hver dag være betydelig bedre trent enn andre men hva sier fasiten?

Det forundrer deg kanskje ikke men dette har det blitt forsket ganske mye på og en studie fra The Journal of Physical Acitivity & Health viser faktisk at folk med hunder har en større sjanse for å nå sine treningsmål enn de som ikke har hund. En annen studie fra et Amerikansk universitet viser at en hund øker din ganghastighet med 28%. I tillegg så viser det seg at familier som har hunder i USA har et større fokus på fysisk aktivitet i hjemmet og et større fokus på helse enn de uten. Hvordan dette er i Norge er jo litt usikkert men man skal ikke se bort i fra at man kan se samme tendenser i Norge som i USA.

Man kan derfor konkludere med at hundeeiere kanskje statistisk sett er sunnere og trener mer enn de som ikke har hund. Det finnes selvfølgelig veldig mange unntak her og det er ikke sikkert at du går inn under den gruppen. Det er faktisk veldig mange hunder som får alt for lite mosjon i forhold til hva de egentlig skal ha. Hvis du er usikker på om din hund får nok mosjon så anbefaler vi deg å kontakte en oppdretter innen den rasen du har. Disse oppdretterne sitter som regel på masse informasjon om hunden som kan være veldig viktig for deg som hundeeier.

Dette bare viser at hunder gir mennesker så mye mer enn bare kos og at vi trenger hundene like mye som de trenger oss. Hvis du i dag ikke har hund og vurderer det så kan det være perfekt men da har du ikke noe valg. En hund må få mosjon og det passer derfor ikke deg som gir opp fort. De aller fleste som anskaffer seg hund angrer seg ikke og hvis du ønsker en treningskamerat så kan det være akkurat helt perfekt!.