Et stort nettverk av personer med forskjellig kompetanse og ressurser kan være svært verdifullt for alle som prøver å tjene penger. Men hvordan skaffer man seg et stort og godt nettverk? Det finnes mange måter å skaffe seg et godt nettverk men på mange måter så handler det om å nå de riktige menneskene og være litt uredd. Før var man stort sett avhengig av fysiske møter for å få nye gode bekjentskap, det er man ikke lenger på grunn av «den store interwebben» som er fylt av verktøy som FaceBook, LinkedIn og Twitter. Nå skal vi heller undervurdere et fysisk møte, ansikt til ansikt men internett gjør det hele mye enklere. Selv så bygger vi nettverk på internett selv, vi kommer gjerne i kontakt med folk vi ønsker via LinkedIn og avtaler et fysisk møte.

Vi tror at du kan tjene veldig mye mer penger om du bygger det et nettverk av personer som du kan sparre med, selge til og kanskje du selv kan kjøpe noe. En relasjon kan fort bli til 2, 2 relasjoner kan fort bli til 2 salg. Feedback på en tjeneste eller et produkt fra kompetente personer kan gjøre ditt produkt eller tjeneste til «det beste». En omtale fra en «autoritet» kan gi deg 100 salg!

Derfor har vi laget en guide til deg som ønsker å bygge et verdifult nettverk. Vi har valgt å kalle det et «million dollar» nettverk. Vår guide er ikke ment for deg som ønsker å få nye venner, men for deg som ønsker å tjene penger på gode bekjentskaper.

SLIK BYGGER DU DITT «MILLION DOLLAR» NETTVERK

1. Lag en liste over ditt drømme-nettverk

Mange tror at når man bygger et nettverk så bygger man et nettverk av venner. Noen klarer å gjøre det og tjene penger på det samtidig. Vår erfaring er at det er best å bygge et nettverk av sterke personer som er dyktige om ikke best på sine felt. Dette er ikke nødvendigvis folke du ønsker å dele en pils, latte eller middag med. Vi anbefaler at du finner ut hvem som er betydningfulle innenfor din nisje eller sektor. Lag en liste over folk du tror kan gjøre produktet ditt mer verdt  på en aller annen måte. Det kan være alt i fra professorer, kjendiser til ingeniører. Vi anbefaler at du begynner med 4-5 personer å jobbe mot.

2. Gi deg selv en arena

Det kan være vanskelig for noen «outsidere» å komme seg ut på en arena hvor man treffer disse overnevnte menneskene. Vi anbefaler derfor at du lager en arena selv. Da tenker vi spesielt på en nettside eller blogg. Her kan du selge deg selv og ditt produkt, samtidig som du bygger deg selv et nettverk. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan lage nettside helt selv. Domene kan gjerne være ditt eget navn, det er en troverdighetsfaktor i seg selv.

 

3. Du må GI for å FÅ 

For å få et godt nettverk så må du gi litt av deg selv, bruke kompetansen din og ikke være redd for å gi. Det kan være alt i fra gi tilbakemeldinger på produkter innenfor din nisje, legge igjen konstruktive kommentarer på blogger eller gi råd helt gratis. Hvis du er raus så vil du få det samme tilbake etterhvert.

4. Ingenting bygges på en dag

Selvom alt dette høres ganske greit ut så tar dette tid. Det kan noen måneder til et par år, men når du begynner å få resultater så vil du garantert bli fornøyd. Når du så begynner å få denne nettverks-ballen til å rulle så kommer du selv til å kjenne på at folk ønsker deg inn i sitt nettverk. Da vil du begynne å tjene penger, ikke bare litt…men mye!

Funker dette for meg?

Ja, alle som dedikerer seg til dette klarer det. Som nevnt så er det ikke noe «quickfix» på dette, det tar tid. Dersom du ikke gir opp og byr på deg selv så vil du få resultater før eller siden. Resultatene kan være verdt 8,450 millioner som igjen blir 1 million dollar!