shutterstock_175520738Jeg har aldri vært glad i å lese, har som regel foretrukket å se filmen. Dette var helt til jeg tok til fornuft i 2013 og ved en tilfeldighet kom over en bok som het «Four hour work week»  av Tim Ferris. Denne boken markerte starten på mitt «nye» liv, i tillegg så gjorde den meg mer leselysten. En av de enkleste måtene å tjene penger på er å lese bøker. Bøker er nemlig det perfekte kanonføde får deg som skal tjene penger, mye penger. Warren Buffet sier han leser minst 8 timer om dagen, Bill Gates tar seg leseferie hvert år og Mark Cuban sier han ikke ville klart å hengt med hvis han ikke leste mye hver dag.

Det koster så lite for en bok og du kan på kort tid tilegne deg kunnskap som du så kan omsette i penger. Jeg leser mange bøker, men her er noen av de bøkene som har betydd mest for meg:

1. The 4-hour work week

Dette er som nevnt den viktigste boken i min reise så langt, det var den som inspirerte meg. Boken handler om hvordan man kan jobbe minst mulig selv men leve best mulig. Som tittelen sier så er dette oppskriften på 4-timers arbeidsuke. Selv om 4-timers uke kanskje ikke passer for deg så kan du fortsatt få mye igjen av å lese denne boken. Boken kan gi deg inspirasjon, motivasjon og tips til hvordan du kan disponere din tid bedre samtidig som du tjener penger.

Du kan få kjøpt den HER!

 

2. Rich dad – poor dad

Dette er en bok som de aller fleste vil ha et utbytte av, spesielt nordmenn. I Norge så er vi veldig flinke til å sette begrensninger for oss selv og andre. At man skal slutte å tenke «dette klarer jeg ikke» og heller tenke «hva må jeg gjøre for å klare dette».

Det boken egentlig handler om er forskjellen på hvordan fattige og rike tjener penger. Fattige jobber for pengene, mens de rike lar pengene jobbe for dem.

Dette er en bok du MÅ skaffe deg om du ønsker å tjene penger. Alle kan lære noe av Robert. Du kan kjøpe boken HER!

 

 

 

 

 

 

3. The Total Money Makeover

Dave Ramsey er kanskje ikke en veldig kjent kar for så mange nordmenn, men han er en veldig kjent figur i USA hvor han har sin egen radiokanal hvor han hjelper folk som har økonomiske problemer eller utfordringer. «The Total Money Makeover» er en bok som er laget slik at du skal lære å forstå din egen økonomi og verdien av et budsjett.

Denne boken har vært viktig for meg fordi jeg ikke alltid har vært så økonomisk smart. Dersom man ønsker å tjene mye penger så må man også forvalte dem godt.

Dette er en bok som jeg personlig mener kunne vært pensum i vidregående, men den passer selvfølgelig for alle. Du kan få kjøpt den HER!

 

 

 

4. Awaken the Giant within

Tony Robbins er som en veteran å regne innenfor coaching og mentaltrening. Han har en stor tilhengerskare som blant annet inneholder kjendiser som Hugh Jackmanc, Mark Burnett og Larry King. Han har skrevet 3 bøker og min favoritt er «Awaken the Giant within».

Boken er en guide for deg som ønsker å ta kontroll over alle aspekter av livet. Dette gjelder selvfølgelig også det finansielle. Tony Robbins lærer deg enkle måter å ta kontrollen over livet tilbake. Boken har vært et viktig verktøy for meg for å finne en balanse mellom jobb,kjærlighet, familie og suksess.

Last boken ned gratis her!

5. Munken som solgte sin ferrari

Denne boken skiller seg fra de andre bøkene ovenfor, dette er en historie. Likevel, en veldig viktig historie. Når vi jager penger så har man lett for å glemme å ta vare på de andre vitale delene av livet: helsen, familien og kjærligheten. Vi skal ikke gå i detalj på historien, annet enn at du bør lese den. Kjøp den her!

(6, en kuriositet) Tjen penger med metallsøker, Metal Detecting – All you need to know to get started
Vi tar med denne boken fordi det faktisk er mulig å bli rik på å reke rundt med en metallsøker i skog og mark, eller i gamle gruver: https://www.youtube.com/watch?v=tBpYIyGNGs4. Han som skrev boka har funnet en fantastisk skatt, og blitt rik…