Domenesalg kan være en svært enkel måte å tjene penger på, men i Norge så er det enklere å selge .NO. Dette er naturligvis fordi det er mange flere potensielle kjøpere. Det kan være vanskeligere å selge .COM domener men det kan også være mye mer penger i det.  Vi har kjøpt og solgt over 100 .COM domener i handler som til sammen utgjør mer enn 300 000,-. På bakgrunn av dette har vi laget en guide til deg.

1. Registrer deg hos SEDO.COM

SEDO.COM er kanskje verdens mest kjente og største domene-nettsted. Her kan du enkelt koble dine .com domener med enkel salgsside. Rundt 60 % av salgene vi har vært involvert i har gått via dette nettstedet. For å få best resultat så er du nødt til å gjøre følgende:

2. Koble opp dine domener til en salgsside

Siden du nå er registrert med en konto hos SEDO.COM så kan du svært enkelt få en salgsside til dine domener, helt uten kostnad. Dette gjør det enkelt å konvertere interessenter til kjøpere. Her kan du selv velge om du ønsker å ta i mot bud eller sette en fast pris. Dersom du velger en fastpris kan ditt domene selge seg selv mens du ligger å sover. Velger du å ta i mot bud kan du våkne opp til et saftig bud som kanskje kan finansiere din neste ferie?!

I tillegg til det så fyller SEDO siden med annonser som du tjener penger på. Det blir ikke veldig mye penger av dette, men dersom du har noe trafikk på domene så er det greit å tjene litt på det.

3. Finn mulige kjøpere

Noen domener selger av seg selv, men det er ytterst få. Vi har aldri likt å sitte på domener for lenge fordi vi vet at vi kan investere pengene videre i domener eller nettsider. Så har du f.eks et domene som bollerogbrus.com, så bør du kontakte bedrifter som selger nettopp boller og brus. Det vi pleier å gjøre er å skrive en standard mail. Nedenfor er et eksempel på en mal vi pleier å bruke på .COM.

«To whom it may concern

We acquired the domain bollerogbrus.com a few months agow. It tuns out that we are no longer in need of the domain and we have listed it for sale with SEDO.COM. The asking price is xxx USD, if you are interested in this domain just click here to submit your offer.

If you have any questions you can reach us on email@email.com or call us at +47 00 00 00 00. «

Vi sender denne mailen ut til alt vi tror kan være av interesse. Noen ganger har vi truffet flere på en mail, noen ganger kun 1 og andre ganger tar det litt mer tid. Dersom ditt domene er ok så vil du nok få en del interessenter.

4. Dropp forumer

Vi anbefaler alle å være aktive forummedlemmer på forskjellig domeneforum. I Norge har vi Webforumet.no som har en liten domenefilial, men det forumet du bør melde deg inn i er Namepros.com. Hvorfor melde deg inn? Dette er fine plasser å ta til seg kunnskap, bidra og ikke minst gjøre deg til en bedre domeneforhandler. Det du IKKE må gjøre er å løpe inn på et forum så fort du har registrert det for å legge det ut for salg. Disse forumene består ofte av mer erfarende domeneselgere som kjøper billig og selger høyt. Du ønsker å selge høyt! Dersom du derimot ser at et domene ikke selger, så kan det være lurt å kvitte seg med det og tjene litt på det. Da er forumer Webforumet og Namepros.com helt perfekte arenaer.