Affiliate

shutterstock_273115106Affiliatemarkedsføring er perfekt for deg som ønsker å tjene penger på nett. Det koster ingenting å bli en affiliate og det er veldig enkelt å komme i gang. De siste årene har affiliatemarkedsføring blitt mer vanlig blant nettbutikker, banker og andre aktører som selger sine produkter på nett. Som affiliate er din jobb å sende kunder til en annonsør. Du får deretter betalt en fast sum per kunde eller en provisjon på det kunden har kjøpt.

Dersom du ikke har jobbet mye med nettsider før så kan dette høres veldig komplisert ut og ikke minst kostbart. Sannheten er en helt annen. Det å sette opp en nettside og tjene penger på den har aldri vært lettere.

Vi har laget en rask guide i 6 steg nedenfor som kan hjelpe til å komme i gang. Håper denne guiden gjør ting litt enklere for deg og at du kan starte å tjene penger. Skulle du ha noen spørsmål så må du gjerne kontakte oss på Twitter eller på Facebook.

 

1. Jeg har lyst til å bli affiliate, hvor starter jeg?

Før du går videre med planene så bør du finne ut hvilket produkt du vil markedsføre. Jeg vil anbefale deg å begynne i noen av de mest lukrative nisjene. I Norge i dag er det noen spesielle nisjer det er mest lukrativt å være affiliate innen :

– Forbrukslån

-Kredittkort

-Pengespill

-Reiser

Konkurransen er relativ tøff i alle disse nisjene, men det er plass til mange flere aktører. Tenk godt igjennom hvilken nisje du tror at vil passe deg best.

2. Hva trenger jeg for å bli en suksessfull affiliate? 

Du trenger en blogg eller nettside. Det er mulig å bruke en gratis tjeneste som f.eks Blogger eller Blogg.no. Jeg anbefaler uansett at du skaffer deg en egen nettside på eget domene. Et domene kan du få kjøpt hos Domeneshop for rundt 100,-. En egen nettside kan du lage selv ved litt enkel opplæring på YouTube.com eller du kan kjøpe en nettside med egen logo hos Firmalogoer.no får kun 2999,-.

Når nettsiden er oppe så trenger du innhold. Om du har litt midler så kan du hyre inn noen for å skrive men jeg mener at i starten er alle tjent med å skrive sitt eget innhold. Når du om kanskje en måned eller to begynner å tjene penger så kan du vurdere å kjøpe innhold fra en tredjepart. Ved lansering av en ny nettside så har jeg personlig en tommelfingerregel på at man bør ha 30 artikler.

Du kan lese mer om hvordan du lager en god nettside med innhold i vår artikkel her

3. Hvor får jeg annonsene fra? 

Det er kjempe lett å skaffe seg annonser. Man benytter seg av et affiliatebyrå som er et mellomledd mellom deg og annonsør. Her er det flere aktører, men av erfaring bør du styre unna mange. Her er våre anbefaler om hvilket byrå du burde velge.

Adservice Media

Netbooster 

Tradedoubler

Zanox

4. Hvor plasserer jeg annonser?

Det å plassere annonser er en vitenskap i seg selv.  Personlig har jeg veldig gode resultater med annonser i innhold fremfor en annonse som vises på alle undersider. Som affiliate er dette noe du vil lære deg underveis men et godt tips kan være å legge inn tekstlinker i innhold og noen i sidebaren. Om du ønsker noen konkrete tips så kan du jo se hva jeg bruker på denne siden.

5. Nettside er oppe, innhold er på plass, annonser vises…hva nå?

Den største utfordringen for en som ønsker å tjene gode penger på affiliate er etableringsfasen som er beskrevet ovenfor. Følger du oppskriften ovenfor så er du godt på vei mot en ekstra inntekt. Riktig nok så stopper det ikke der. Nettsiden din er som en plante, den trenger pleie og næring. Du må forsette å produsere innhold og sørge for at siden din hele tiden tjener penger.

6. Få mer trafikk og bruk trafikken du får bedre 

Trafikk er det man tjener penger på som affiliate. Hvis man får trafikken opp så vil man som oftest tjene mer penger. For å få mer trafikk til din nettside så kan du gjøre følgende:

SEO Optimalisere nettsiden – klikk her for å lese mer

Kjøpe trafikk til din nettside – klikk her for å lese mer

Tjene penger på nyhetsbrev – klikk her for å lese mer

Når du begynner å se på nr. 6 her så er du en fullverdig affiliate som tjener penger. Registrer deg på vårt nyhetsbrev her og få ennå flere gode tips til hvordan du kan tjene ennå mer penger.